aku ada kerna kamu ada
Lilypie 3rd Birthday Ticker
By: yemm yantzyeem

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
[<<  <  4  5  6  7  8  9  10  [11]  12  13  14  15  16  17  18  >  >>]    [Archive]
Friday, 29-Feb-2008 06:49 Email | Share | | Bookmark
...kisah aQil dan topi-topi nya...

Nak tau x apa citer nyer? kalo nak tau...sile le klik di sini...http://narizan.blogspot.com/


Monday, 25-Feb-2008 03:38 Email | Share | | Bookmark
pheumonia...birthday aina alia 'n' satey

nie masa aqil x cehat...
pakei mask masuk ox
hehe..dah cehat!!!
View all 14 photos...
ok byk tul title kat atas nie...mmm..3 benda nak cerita..so kita merged kan je lah dlm 1 entry eks....

pheumonia...



last week (isnin 18 feb ) aqil kena admit @ hospital serdang..stay 4D3N kat sana...sbb kena jangkitan paru-paru ato doc panggil pheumonia...sian anak mama..mmg mama pon sedih sgt tgk keadaan aqil masa tu..x bermaya...asyik batuk je..mkn smue x mo...so ms kat spital aqil kena masuk air, masuk oksigen n kena amik antibiotik...2 hari kat spital aqil dah nampak ok...kalo x asik tido je...bila dah ok..mmm..asik la nak tawaf satu ward le plaks..penat mama kejor dia..to all my prends...cik imm, cik mie thanks for your concern...mmm oso to sam yg tetiba tertembung kat spital n kasik j.co donut tu..heheh 1st time raser tau!!!


birthday aina alia...



ok nie citer smlm plaks...kitorang pi si comei aina b'day...alhamdulillah nampak aina pon dah ok dr campak...dan makin mengganas!!!heheh...x padan tul anak dara si lindot nie...nak jadik diktator ke apa?nak concure smue menda...so kat umah linda mmg kitorang dah kekenyangan ya amat ngan mknan yg smue nyer sedap2...siap x tapaw je..heheh...thank invite kitorang...

satey...



lepas je balik dr umah lindot aku n waniot pi serbu ke kajang plaks...thanks wani belanja satey tu...aku nie dah lama x pi kajang mkn satey...salu kalo nak makan satey kajang pi kat R&R je...act masa nie mmg piut dah kekenyangan sgt...tp dah alang2 dpt kuar ngan wani kitorang pon melantak le beberapa cucuk satey...hehehe...nie kes nak menjeleskan linda n ayoye..
jgn mare ye kengkawan!!!
so enjoice!!!


Monday, 11-Feb-2008 02:05 Email | Share | | Bookmark
~ aktiviti CNY kitorang...~

best...jom mandi...
ahhh...aqil takut le ayah..
camner nak pasang khemah nie?
View all 60 photos...
waduh-waduh...mmg best dan bertuah nyer kita sbg rakyat m'sia nie...banyak tul coti!!!so kitorang nie pon apa lagi...mmg dah awl2 pakat ngan cik atin & co. tuk pi somewhere yg best2...plan awal nak pi bercamping kat bagan lalang...tp chalet smue dah full so kitorang pon tukor ke plan B...pi mandi manda di sg.pongsun berjiranan ngan sg.congkak..area hulu langat sana...so jumaat awal2 pagi kitorang dah bertolak...ala..bukan nyer jauh pon..1/2 jam perjalanan je..tp mmg kitorang nak melepak lelama kat sana so kitorang bertolak le awal..baru best sket..kasik budak2 tu berendam lama2..aQil plaks..nie kali ke-2 dia menjejak kaki pi sini...last yr pi ms mama baru lepaspantang..ha kali nie aqil pi leh mandi plaks..tapi aqil nie mmg la takut air..mula2 sampai je cousin2 dia smue rendam kan dia dlm air..ha amik ko nangis x hingat!!!sejuk sngat kot air tu...so mama pon cian tgk aqil sampe biru2 dah mulut dia sejuk..padahal x sampe 10min pon...so mama kasik aqil rest dulu...t'hari lepas org lelaki smue balik dr solat jumaat baru mama rendam aqil balik dlm air...ha masa nie mmg dia dah x takut sgt..sbb air dah kurang sejuk kot!!!



ha...tgk la bebudak nie mmg x hingat donia bila dapat air!!!dr mula2 sampe sini sampe ptg baru diorg naik....aqil plak mama kena peluk dia kuat2 sbb sejuk sgt!!!



yang nie plaks mmg budak2 yang gilo berposing..amboi2..bkn main lagi diorang nie..ngalah kan model plaks..



ha nie baru model bertauliah!!heheh...sekali sekala posing ngan aqil plaks...gambo nie anak2 buah aku yg amik..amacam?ok gak kan?


ok nie plaks masa kitorang dah siap2 nak balik..so pt biasa nak balik bebudak nie pow cik cha ais kerim..heheh...aqil x leh mamam sekerim..dapt mamam kulit aiskerim pon ok gak eh...

BOWLING PLAKSSSSSSSS>>>>
esok nyer kitorang main bowling kat south city plaza....kitorang pilih tmpt tu sbb x ramei sgt org...so mmg kitorang main dgn penuh gila2 nyer...punyer le sakan ngabis kan duit!!!x hingat...mmg dh lama tul x pegang bola bowling nie...ye la...ms tempat keja lama dulu salu gaks le ikut dak2 opis main....mmg mama main masuk longkang je la!!!tapi tabik springg tul kat cik amin& geng...teror gilos!!tapi x kurang hebat gak ngan my hubby...caiyok!!!caiyok!!!PERFECT!!!!aqil plak seperti biasa jadik tukang tepuk...org tepuk dia pon tepok tgn..org sorak..dia plak yang lebih2 gelak!!!







sekian dulu xtvt kitorang kali nie..pasnie plan baik2 punya eks!!!!


Tuesday, 5-Feb-2008 04:11 Email | Share | | Bookmark
bersantai@pD

yeay mama n ayah bwk pi PD!!!
alamak dah sampe rs nak berak plaks..
wa...byk nyer air!!!
View all 22 photos...
Cuti hari wilayah kitorang melepak kat PD..stay kat Costa Rica Hotel...apartment 1 bilik..juz kitorang anak beranak je.....kitorang x jalan2 ke mana pon..mmg planning nak luangkan ms melayan aqil je..layan dia mandi manda kat pool...layan dia main kejar2 1 apartment tu...mmg seronok!!!act aqil baru je lepas kena cucuk setahun..sib baik la pas cucuk dia x demam..kalo dia demam..x ceria le holiday kitorang nanti..tp mama plaks yg tetiba x sihat..selsema n batuk sepanjang ms..tp mama still hepy bila aqil n ayah enjoy sepanjang di PD..so next time kalo raser nak enjoy2 ala2 x memenatkan better pi dekat2 je la cam pd nie..x stress...x tersasa rushing nak ke sana sini...mmg duk je la dlm hotel je 24hrs!!!so enjoice!!!



nie masa kitorang baru sampe di Pd..act masa tu tgh sesat larat kat sekitar PD duk mencari hotel..so singgah jap kat jembatan nie...amik gambo sket2..mas nie cuaca pon best sejuk je bila ditiup angin


sampai2 je kat hotel..rset jap dlm 1 jam..pastu terus bwk aqil mandi kat pool...bukan main sukanyer dia!!langsung xmo mama n ayah pegang..nak jalan lonjak1 sendrik main air!!!


aqil nie mmg x puas2 nak berendam..sampe dah kecut2 kesejukan..sian mama tgk anak mama nie...madi x hingat donia...ha kan dah mengegel!!!so mama jemurkan aqil kat tempt panas sket supaya dia x kesejukan


nie plak pas b'fast kitorang jln2 kat sekitar blk hotel...amik gambo sket2...view pon ok la..tp kalo nak jln2 tepi pantai mcm x brp best...




Monday, 21-Jan-2008 01:38 Email | Share | | Bookmark
~ aQil 13mnth ~

 
 
 
Sekarang aQil dah pon mencecah umo 1 tahun 1 bulan....mmm...mmg mama nak sangat wat entry aQil 13mth nie..tapi asik la x sempat je....bukan apa bila aQil dah setahun lebih ni dah nampak dah smue belang dia yg duk tersimpan terkuar!!! nak tahu apa ke?kekek...biasa la smue budak2 normal kan time2 umo cenggini...tp x tau le aqil sama ke x?yg nyata nyer genap je aQil setahun..dia mengada2 le sesangat...org ckp manja terlebih? ye ke? pantang la kena tinggal sket nak nangis..nak bangun pi dapo pon cibuk nak ikut gaks!!!x leh la kena tinggal sesaat pon!!!dgn org pon pilih bulu gaks aqil nie...kalo dulu mmg aqil nak ngan smue org..tapi skg mmg susah sket la..x tau knp?sampaikan opah pon dah majuk ngan aQi sbb aqil dah x mo opah timang2 dia...sian kat opah aqil wat cenggitu...



ok..la nie mama nak citer kisah disebalik gambo2 nie..aQil nie semenjak dua nie suke tul la melapak kat tingkap nie..mama bukan apa...riso gaks kalo dia duk jenguk2 kat tingkap tu sbb tingkap mama tu lum bergrill lagiks...yg lawak nyer aQil nie..kalo majuk ke apa sikit2 pi kat tingkap...konon sedih sgt le tu...nak kasik tau smue jiran2 yg mama marah kat dia..


yang nie plaks aksi aQil berebut sudu ngan ayah dia..actually masa nie ayah aqil tgh minum sekerim milo dlm kole..aQil nie plaks cibuk nak pegang sudu...kalo x bagi siap nangis kuat2 konon protes x hingat la tu...mmm bila dah dpt sudu tu punyer le suke dia...duk la ketuk2 sudu tu kat car...mmm..mama panggi2 wat deq je aQil nie...konon eksen sesangat le tu....


masa nie mama suke sgt tgk aksi aqil...punyer le muka serius x hingat nak masuk kan broken bombor tu balik!!...akhirnyer aQil dgn jaya nyer dpt cantumkan balik nombor 4 tu...bijak anak mama ni!!!

mmm..skg aQil dah pandai @ paham apa yg kita cakap:contoh nyer :-

mama & ayah : aqil bulan mana?
aqil : dia angkat tangan tunjuk kat atas langit
(hehehe...bijak kan )

mama & ayah : siapa aqil ?
aqil : sambil tepuk2 dada ngan tangan
( konon nyer caye la aqil )

mama & ayah : twinkle2 little star (nyanyi kuat2 )
aqil : kuncup2 tgn sambil goyang2 tangan sambil tersengih2..

ok la tu je la sesi puji memuji anak sendrik!!!keh..keh..keh...sonot sgt tgk gelagat aqil skg nie...sangat2 mencuit hati!!!


[<<  <  4  5  6  7  8  9  10  [11]  12  13  14  15  16  17  18  >  >>]    [Archive]

© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net