aku ada kerna kamu ada
Lilypie 3rd Birthday Ticker
By: yemm yantzyeem

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
[<<  <  8  9  10  11  12  13  14  [15]  16  17  18  19  20  21  22  >  >>]    [Archive]
Monday, 29-Oct-2007 00:17 Email | Share | | Bookmark
~ole-ole aidilfitri @ my place~

sedia menunggu..
tetamu yg bakal tiba..
1st guess...a'a n wife
View all 52 photos...
Hari sabtu 27hb aku wat makan2 di umah...jemput kawan2 terdekat, kengkawan opis n sedara mara...sebab banyak request dr member2 yg nak mai umah..so aku pun wat je lah sekali gus...menu tuk hari tu aku wat mee kari, lontong, ayam rendang, nasi impit n serba sedikit kuih muih...adeh nie la 1st time masak byk2 camnie...mee kari aku terlari tune sikit kuah nyer...x sepower sebelum2 nie aku wat...tp ok la tu kan..alhamdulillah menu tuk aritu habis...kalo tinggal pun sikit2 je..cam mee kari n ns impit...thanks kepada smue yg datang....memeriah kan lagi umah ku yg muat2 muntut korang tu ..hehehe...actually timing start dr kul 12.00 - 3.00 ptg member2 opis...3.00 - 5.00 ptg plak member2 ID...5.00 - 8.00 mlm member2 skolah 007...pastu dr kul 9.00 - 12.00 mlm khas tuk sedara mara plak...wa tengah2 mlm mmg riuh umah sbb penuh ngan sedara mara..so enjoy d'pic!!!!



ni aje member2 opis mama yg mai...sbb kementerian kitorang pun wat open house di angkasapuri so diorg smue pakat beraya ke sana...mmm..member2 aby x sempat nak snap gambo sbb diorg x brp sporting nak bergambo..so xde le pic diorg heheh...



pas je dak2 opis balik...umah kitorang diserbu kengkawan2 ID (course Interior Desdign ) masa kat uitm...dah lama x jumpe omeng n ina..sampe gaks diorg kat umh aku nie...shime maintain je kering badan dia...jeles aku..apsal aku yg dulu nyer tecit makin menembam?huhuhuhu...im plak byk tul jemputan ko eks...camner nak diet nie?asik mkan je..awak kan nak naik pelamin?heheh...



ha nie plak geng2 007...ala punyer le aku dah set timing tuk kumpulkan korang smue..alih2 last2 minit x jadik nak mai plaks...wani aku maafkan la..kang kalo dia mai gak x pasai2 anak2 kita smue kena chic pox!!!ahaha...mawin pun aku maafkan gaks..x tau plak asben ko admit...chot..aku x brp maafkan bole?cheewah...smue tunggu kehadiran ko tau chot!!!nxt time harap2 ko leh luangkan ms tuk kitorang eks...k.as pun..amboi x sabo tul nak pindah sampe x mai umh aku!!!k.as ko utang ngan aku n kawan2 yg lain tau!!!tp suasana tetap meriah kan linda..ayoye n kema...korang mmg best!!sporting x hingat!!!anti ramei2 kita gi kawin kema k...



mlm tu khas tuk sedara mara plaks...ha amik full 1 umah aku..sampe dlm bilik penuh ngan sedara mara...ada nak dekat 40 org aku raser...hehe..siap sempat wat doa selamat tu...so mlm tu umh aku tutup kul 12.30 mlm...adoi penat gilos seh...



esok nyer ( ahad ) mama bwk aqil jumpe best girl pren dia..ahahaha..sape lagik kalo bukan mek aina nie...mmg diorg nie akan jadik best pren la linda..mana x nyer mama2 dia nie je yg flexible...ahaha..ha tambah 1 lagik si sarah...harap2 diorg akan jadik best pren mcm kita eks...


Monday, 22-Oct-2007 02:43 Email | Share | | Bookmark
di hari raya ini....

salam minta ampun bonda..
aqil nie x lekang ngan a.lele ni
nie famly kitorang
View all 22 photos...
~ SeLamAt Hari RayA AidiLFitRi MaaF ZaHir & BatiN ~




sekarang smue nyer mesti citer pasal raya je kan...so aku pun xmo ketinggalan nak story pasal raya nie...mmm..seperti kebiasaan raya pertama tentu nyer aku beraya di KL...sbb famly mmg smue kat kl pun..even fmly sebelah mertua pun mmg duk kl gak...so untuk tahun nie raya pertama kitorang pulun pusing jumpe smue sedara mara yg duk kl tapi belah mertua kitorang kena beraya di spital la plak..sbb MIL aku x sihat..so mmg kena beraya di spital..tp nak wat camner kan...so raya ke-2 tu baru balik kampung aku di perak..tu pun 50-50 je nak balik ke x...sbb MIL aku pun x berapa sihat kan..so aby kata balik je la sehari...jemguk2 opah n sedara mara di kampung dr x balik langsung kan..walopun kejap je balik kg..tp terlepas gak la rindu jumpe opah n sedara mara yg lain...walopun x follow diorang jelajah satu perak tu..
...so sepanjang minggu raya tu...walo pun aku coti lama mcm x brp best sgt..sbb adik beradik aku smue nyer beraya sakan di kampung...aku n aby je kena ulang alik ke spital...tapi x kisah la tu smue cabaran bg kitorang kan...so di kesemapatan ini...aku sefamily ucapkan selamat hari raya tuk smue..mai lah dtg beraya ke umah...umah sentisa terbuka tuk kawan2 smue!!!


Quote:
<jeff> : salam ailfitri jugek....
<nazrin zahidah> : huhu..sedap2 tul cake2 tu...
<kamalina> : alhamdulillah keadaan MIL bertambah ok...tp tau je la org tua kan..sensitip bila time raya2 nie..apatah lagi beraya di spital..
<alchemist> : famliy kitorang mmg meriah..tu baru separuh je adik beradik tau...
<idd> : hari biasa pun mmg fmly kitorang nie meriah...gamat je lebih...hahaha..
<mama amsyar> : huhuhu..aqil mmg raya sakan kalo aku pun beraya sakan mie..nie ala2 suam2 kuku la raya tahun nie..
<puteri1> mana x nyer adik beradik mama aqil nie smue nyer 12 org...tu baru separuh...kalo smue raya sama..mau kena wat khemah kat luat umah!!!!
<lindaz> : setakat nie duit raya aqil kalo nak ikutkan leh bayo bil2 umah..haha..aqil lum abih tawaf...xpe raya kan sebulan...ade masa lagi nak bwk aqil bertawaf hahaha...


Monday, 1-Oct-2007 05:15 Email | Share | | Bookmark
~aqil test drive ^ jawab tag ~

aqil nak bawk keta nie..
mula2 masuk gear dulu..
tgk kiri kanan side mirror tu..
View all 5 photos...
Haa!!!tensen !!!dalam bulan pose nie plaks aku banyak keja!!kelam kabut ckit idup aku akhir2 nie...mana x nyer byk tul keja yg nak kena disiapkan sblm raya nie!!kalo x siap alamak x pasai2 aku x raya plak!!!bz bz pun aku luangkan gak masa nak mengupdate fp aku nie...nie pun sbb dah bosan n tensen tahap GABAN!!!
Nie plak gambo aksi2 aqil bawak keta...dengan penuh serius nyer...konon terer la bawak keta cayang mama tu!!!siap wat bunyi uuuummmm... lagi tu...adoi lawak tul!!!!







Instructions :
**Start Copy**
Tag Mode: 5 blogger
1st - You leave their blog and post link and add to the list below.
2nd - Let the blogger you want to tag know they been tagged by comment in their blog or etc.

Tagged by - Mama areel

5 things found in my bag
* mini purse
* kunci kete+kunci umah
* 2 bijik handpon
* lipstick
* pad..(nie tuk masa2 kecemasan eh!!!)

5 things found in my purse
* duit
* segala jenis kad (mykad,bonuslink kad,lesen,kad kawin,kad kredit,mydin kad,anakku kad, toy's r us kad)
* resit last penyata maybank...
* resit parking yg nak di claim
* resit baju yg ditempah...

5 favorite things in my room
* semestinyer bed la...
* album gambo c/w frame..( dalm frame nie gambo kawin..so tiap2 mlm misti tgk gambo nie )
* perfume n spray ..sblm tido kasik spray bilik kasik wangi...
* lampu tido...
* patung lamaze aqil yg dipanggil guffy...sblm tido main ngan si guffy ni ngan aqil..

5 things i’ve always wanted to do

* kuar dari kl..bercoti ke...kalo boleh nak lama2 ckit..sebulan ke..ms nie la nak spend sepanjang hari ngan aqil n aby...
* nak bershopping dan beli apa2 je yg berkenan di hati...kalo bole xmo gune duit sendirik...ade tak sesapa kat luar sana nak kasik aku duit tuk shopping?
* nak kait baju sejuk aqil...tp x reti nak jahit...camner nie?nie berangan ms ngandung dulu...
* nak gi tgk wayang berdua ngan aby...huhuhu..dah lama x tgk wayang berdua...semenjak pegnan n semenjak ada aqil...bila la agaknyer eks...
* tingin sgt nak makan ns lemak + kuah mee kari kat skolah rendah dulu...sedap sgt!!!mm..harapan tinggal harapan je la...

5 things I’m currently into

* update fp nie n jawab tag nie le...
* pastu kang sambung balik wat kejo...
* sambil2 tu tgk2 gambo aqil dlm komputer nie...
* ooo...alamak bajet bulan lepas x update lagik...
* isi borang coti!!!!

5 people i'm going to tag
* asmi khariani - mama amsyar
* wan dee - mama zafri
* lindaz - mama aina alia
* solehah
* wany- ibu nina & acha...

hehehe...dikesempatan ini...kami sekeluarga ingin mengucapkan selamat hari raya...maaf zahir & batin...balik kg tu pandulah kereta ngan berhati2...ingat lah orang tersayang...
msg by : aqil n family


Tuesday, 18-Sep-2007 00:13 Email | Share | | Bookmark
~ the result is 50-50 ~



hahaa...ramei tul org cakap muke aqil nie x tau ikut muke sape..nak kata mama..x...nak kata ayah pun..x gak...alih2 owang cakap ikut muke dia sendirik...n..the result is...dia ikut 50-50..cheh meter tu nak sedap kan ati kitorang je tu... ...coz ms meter tu scan pun main agak2 je kot..x leh nak trace aqil nie follow face ayah ato mama nye!!!apa2 pun aqil darwisy tetap anak mama n ayah!!!



Sunday, 16-Sep-2007 23:54 Email | Share | | Bookmark
aqil@ 9 month

amboi aqil..kusyuk nyer dia..
tgk..x sakit tengkuk ke cayang?
x puas duduk..berdiri plak...
View all 4 photos...
hari nie genap usia aqil 9 bulan....betul ke?cam x caya je aqil dah 9 mnth!!!gambo nie mama amik masa aqil leka tul tgk macam-macam aznil...punyer le kusyuk nyer anak mama nie...suke tul dia tgk uncle aznil eks...geli ati pun ade..mana x nyer punye le mama n ayah duk panggil2 aqil..dia wat dek...je...



ok lah mama nak citer dev aqil sepanjang usia dah cecah 9 bulan nie...
~ gigi bawah dah tumbuh...nak masuk 2!!!tapi aqil nie kemut ckit...x kasik mama n ayah tgk gigi dia...malu kot!!!
~ merangkak mmg dah terer!!!berdirik pun dah mule nak lepas kan tgn sebelah...
~ perangai lama kembali lagik...aqil dah mule main sembur2 air liur balik...abih baju dia basah gara2 semburan air liur dia tu...
~ anak mama nie..dah senang nak tido...letak je atas katil...main2 jap..terus tido..kalo dulu punyer le susah nak tido..asik nak main je....
~ dah tahu kalo orang panggil aqil..anje..sayang..misti dia pandang kita n terus je datang...
~ perangai sensitip nyer still ade lagik...pantang kena marah ckit dah cebik
~ paling susah nak pakei kan baju...kalo nak siap kan dia..adeh...ngambik masa le plaks!!!
~ kalo duk dlm keta misti nak berdiri n tgk luar tingkap...pastu membebel ntah apa2 ntah!!!




mmm...itu je le kot..dev aqil wat masa skg....untuk aqil mama doakan smuga aqil membesar dg cihat...dan mama n ayah bangga ada anak sebijak aqil!!!cayang cangat!!!


[<<  <  8  9  10  11  12  13  14  [15]  16  17  18  19  20  21  22  >  >>]    [Archive]

© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net