aku ada kerna kamu ada
Lilypie 3rd Birthday Ticker
By: yemm yantzyeem

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
[<<  <  1  2  3  4  5  [6]  7  8  9  10  11  12  13  14  15  >  >>]    [Archive]
Wednesday, 30-Jul-2008 02:08 Email | Share | | Bookmark
~buffday advance dinner @ bakau d'muara ~

hahaha...kena ke tajuk tu? wiken aitu kiorang balik ke kampung @ parit, perak...sbb opah ada wat kenduri tahlil...sbenor nyer mls nyer nak duk atas jalan je...tp cam biase adik aku nie ajak gaks suh tong-tong minyak & tol nak x mo pi gak arrr...ye la agipon leh ar jenguk2 opah kan...aitu opah kan sakit...


Quote:
aqil yg x reti nak duk diam...xmo bergambo ngan ayah nyer...masa nie sibuk nak tgk air sungai kat belakang tu...


so pas je abis kenduri esok nyer ingatkan nak balik kl terus..tp adik aku nak bawk anak mini nyer pi jenjalan kat lumut la plaks..( nnti2 kita upload gambo kat lumut eh )....so dah jln2 dlm petang tu piut smue lapo....tetiba piut nie tingin sgt nak pekena air kedondong & sotong goreng tepung di restoran bakau kat lekir...nie 2nd time pi mkn kat sini...so lindot aku tau kau sgt jelesssss...hahahaha...


Quote:
gambo nie khas tuk ko ye lindot...jgn mare...amat puas ati....sila mimpi itu air kedondong yeah!!


makan kali nie konon cam celebrate birthday aku le...advance celebrate lor...sbb masa ni ari ahad...my buffday ari senin!!!amat sodap mkn kat sini...aitu kitorang order 2 eko ikan masak stim & kerabu..sotong goreng tepung, sayo kailan dan air2 yg paling best!!!kedondong...sian cik as...minum air panas je la..kan pas pantang so diharamkan minum ice...

psss: nnti2 kita masuk kan gambo jln2 kat lumut...


Thursday, 24-Jul-2008 01:13 Email | Share | | Bookmark
~sepetang @ kole s'gor~



Dalam bulan Julai nie every wiken cam x lekat je kat umah...pi sana sini je....ponat dah aku raser..cam x melekat je kat umah..nie gara2 cik cha la nie..duk paksa2 nak gaks kitorang join dia pi kole s'gor..sebab nyer dia nak jenguk kakak kitorang yg stay kat sn...so mmg masa tu mama pon x larat nak layantz cik cha...tp pe leh buat...diorang nie dah cam x best je kalo aku x follow skalik!!!(adoi kes perasan )...dlm aku x larat2 tu pon pi la gaks...



nak amik gambo pon xde mood sbnr nyer sbb singgah kat pantai remis tu panas ya amat!!!dah le kpla masa tu pon tgh pening...agipon view pon cm x menarik..so layantzzz je la eh...


Tuesday, 22-Jul-2008 02:09 Email | Share | | Bookmark
~aqil & aina bersantai ! ~

cak...ko pon tingin nak main eks..
jom aina..
abg aqil bwk aina round 1 tmn...
View all 11 photos...


wekend aitu pas je kitorang attend b'day mmber skolah teknik acu...aku n lindot pi bersantai membawa hero & heroin kecik pi playground @ alamanda...punyer le suke diorag pi main2 kejor bagaiii...yg ponat nyer mak pak le kena kejo & layan diorang nie...
suke tul aina dpt lari2 pusing2 1 playgron tu...aqil lak x le seaktif cam aina...cool jek..ekeke..main pon ala2 aqil tu girl..ala2 sopan santun je..si aina adoiiiyaiii lasak nyer ngalah kan boy...panjat sana panjat sini...men slide tu dah cam pro ya amat!!!aqil steady je control macho..still cam takut2 skettt....






best ar kan lindot bwk diorg nie kuar sesama...harussss nnti kita kuar cam nie selalu...dah le kita nie jarang berxcercise...ha amik!!!aritu abis lencun baju mak pak dek kena peluh gara2 ngejor budak 2 eko nih....so enjoice the pic!!!!layantzzzz je la...


Wednesday, 16-Jul-2008 03:20 Email | Share | | Bookmark
~ aqil sakit lagi....~



pas je balik dr johor mlm tu sampe je kat kl..aby ngan aqil pick-up aku kat stesen minyak petronas jln highway kl-seremban...masa tu kul 12 mlm...so mmg aqil nampak je aku terus lari2 pi kat aku...aku pon mmg windu ya amat!!!tgk aqil demam lagi ler aku sedsih!!!huhuhu...peluk2 je mmg panas badan dia..so mlm tu gaks bawak aqil pi klinik...esok nyer tgk badan dia still panas lagi...minum susu pon muntah je...sian aqil..sampe lembik2 bdn xmo makan smue...



so bila kitorang tgk demam aqil kejap on kejap off kitorang bwk le aqil pi spital serdang...x sangka plak aqil kena admit..sbb kena ammonea...sblum nie pon aqil dah penah kena admit sbb sakit yg sama gaks..x silap bulan 2 aitu...tp kali nie ammonea x le seteruk cm dulu...still aqil aktif lagi kat spital...cam biase kena masuk gas dan amik antibiotik,...



aqil pantang le dah sihat sket asik la nak turun dr katil...mmg penat sgt jg aqil kat spital..sbb aku pon x sihat badan..demam gaks..penat balik dr johor pon x ilang lagi dah kena stay 4 hari kat spital..sgt sedih lorr...



satu cara je nak bg aqil duk diam atas katil..bagi je dia books...mmg dia duk ar baca buku ngan penuh perasaan!!!sampe tertido di buta nyer...skg aqil dah sehat..alhamdulillah...dah main, makn spt biase....

thanks pada smue kengkawan & sedara mara yg melawat aqil kat spital...serta doa2 dari korang smue....


Wednesday, 16-Jul-2008 02:01 Email | Share | | Bookmark
~xtvt @johor plaks...pertandingan pengisahan kenegaraan ~

So pas je program kat somban aku kena pi johor plaks..selama 7 hari...team aku kena wat pameran & perhiasan pentas dan backdrop..letih pi somban pon x ilang lagiks...so ari selasa tu kitorang bertolak..sampe johor pusing2 makan pastu cr hotel..ya ampun!!!dah kul 12 mlm kitorang still x dpt hotel lagiks..JB smue hotel dah di book dan full!!!sbb org2 s;pore smue nak tgk jom heboh ari minggu nnti..mmg sengsara la kitorang...last nyer dpt gaks hotel...sib baik le ok-ok je...rega pon bole tahan sbb mmg jb upkan rega hotel tuk org s'pore tgk jom heboh!!!gilos....





esok nyer kitorang dh bngun awal2 pagi sbb kena pasang pameran...so pas je smue keja2 pemasangan selesai ada la waktu kitorang rest skettt...tu pon dah nk mlm...dpt le kitorang menyinggah ke danga bay..sib baik le clique kitorang si jaja org JB..dia la yg bwk kitorang pusing2 JB...dpat le merasa masuk danga bay...mmmm cantik n ok gaks...dpt le shopping sket2...pastu sbb teruja dan geng2 pon kaki berposing...apa lagiks..kitorang pon posing sakan le..nampak je tempat cantik nak posing...





oh yea...kat johor nie kitorang asik melantak je (makan)...hari pertama aku di JB dah nampak pipi mula berisi...mana x nyer tgh2 mlm pon kitorang mkn...tq jaja bwk kitorang pi mkn tempat yg best2...yg paling x tahan roti pool!!!tapi gambo roti pool ada kat dlm kamera member opis ...so x dpt le nak tempek gambo roti pool tu...amat sedap!!! kat JB aku suke mkn bihun sup soto dan yang plaing best makan mee rebus stulang!!!aiyakkk sgt sedap meh...teringat2 sampe skg sedut tulang ngan straw...1st time ok!!!







walopun kitorang pi johor sbb keja kitorang pon xmo le stress sgt..nak gaks enjoy2 sket...sbb masa nie la leh nak pi mana2 pon...tu pun x dpt nak pi memana sgt...sbb nyer hari ke-2 je kitorang kat johor keja menimbun sedang menanti..smue nyer memerlukan kederat & tenaga..bayngkan kitorang duk hotel hanya mandi & tido yg x sampe 5 jam!!!!amat letih ok...so kat ats nie gambo kat hutan bandar...act kitorang lunch kat hutan bandar nie...mmg best macm2 makanan ada...so ala2 terlajak pi hutan bandar tu kitorang berposing le kat taman dlm hutan nie..beso gaks le taman nyer..cantik sgt!!!lain dr yg lain...





tiba masa nyer kitorang memulakan keja tuk persipan pentas...riso gaks takut pentas yg kitorang wat nie x lawo ke apa...dari ke props sampe ke backdrop team kitorang yg berrungkus lumus menyiap kan nyer...sgt penat ok!!!cam jadi buruh kasar je..x tau arr kenapa jabatan kitorang nie x suh je kontraktor buat...nak save bajet kot....tapi alhamdulillah la...smue nyer settle dan bos-bos dtg tgk pon x komplen..siap puji lagiks....tp aku bangga sbb pentas tu yg penting dlm program nie..kalo pentas tu x cantik ke mmg hancus le program tu..



walopun kitorang berhempas pulas nak siapkan props smue tp kitorang enjoy...sib baik le opis penerangan johor nie ala2 kampung..so geng kitorang x melepaskan peluang...pantang je nampak pokok rambutan & mangga kitorang sebat!!!dah wat cam pokok sendiri pon yea...siap makan mangga cicah2 ngan kuah rojak..haaa..tu keja si aida la yea...siap panjat2 pokok lagiks...



hari yang dinantikan pun tiba...nie la 1st time aku tgk pertandingan pengisahan kenegaraan yg dianjurkan oleh jabatan aku...amat best!!!raser cam tahun depan nak masuk gaks...ekekeke...majlis berlangsung dgn amat lancar...xde langsung cacat cela dr segi teknikal...caya la pada una( student praktikal) yang berusaha gigih design backdrop tu..amat cantik dan canggih...ceewah...pemenang nyer dr negeri melaka...mmg power la persembahan diorang..wa tabik!!!kitorang pon amat gumbira nyer berposing sakan melepaskan ketensenan selama 6 hari kat sana!!!windu dah sangat kat aqil!!!hwaaa...sian aqil walopun mama sibuk kat Jb nie..tp ingatan kat aqil x penah pudar tau!!!



nie masa nak balik dah...mmg tahan sabo je kitorang masa nie...bayngkan kitorang tunggu driver nak dekat 2 jam tuk pick-up kitorang....hangin satu badan..sbb driver duk hotel lain..so ada masalah teknikal masa nak c-out!!aku nie dah la x sabo2 nak balik jumpe aqil..sbb aby ckp aqil dah 2 hari demam...aku amt le riso ya amat!!!huhuh demam windu kat mama dia kot....so layntzzz je la...pasnie ada citer pasal aqil plaks....









[<<  <  1  2  3  4  5  [6]  7  8  9  10  11  12  13  14  15  >  >>]    [Archive]

© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net