aku ada kerna kamu ada
Lilypie 3rd Birthday Ticker
By: yemm yantzyeem

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
[<<  <  1  2  3  4  5  6  [7]  8  9  10  11  12  13  14  15  >  >>]    [Archive]
Wednesday, 16-Jul-2008 01:43 Email | Share | | Bookmark
~pameran asean@terminal one, somban ~

nie adalah salah satu xtvt kat tempat keja aku..mmg kitorang nyer team kat opis dah selesai wat smue keja2 graphics memasing akan terlibat gaks kena o/station...so kali nie aku involved pameran cintai asean@ terminal one somban selama 4 hari...


hari pertama cam biase keja2 memasang pameran ler...mmg penat tp enjoy...pasang & susun ikut turutan...kang kalo main letak je..public nk tgk pon x paham kan?


o/sation kali nie aku bawak aqil n aby ikut sekali...ye la sblum nie mmg diorang x penah ikut aku o/ station kan? sian le plaks asik kena tinggal je kat umah...sbb weekend kan aku pon hangkut la derang sekali..aby terpaksa coti la ari senin tu...kebetulan plak tempat nyer x la jauh..somban je kan...so kakak n abg ipar aku pon tumpang sekaki sbb nak jenguk anak diorang kat TKC...


aby ngan aqil vely2 spoting...aku suh duk kat hotel lepak je diorg xmo..nak gaks follow aku duty...bukan apa..sian gaks aku tgh keja kan...sib baik le terminal one tu tmpt shopping..so diorg pon x le boring...lagipon xtvt yg jabatan aku jln kan pon agak menarik..ada pertandingan puzzle..konsert pentarama..kuiz dan mcm2 lagi la..so aby pon enjoy nampak nyer...aqil lagi lor...pantang nmpk dog rider misti ajak ayah nak main gaks...macam2 le aqil nie...pas je balik dr somban ari senin tu mama dah siap2 packed barang tuk pi xtvt kat johor plak keesokan hari nyer...mmg penat!!!!bayangkan esok nyer dah kena tinggalkn aqil ngan aby....so sedih....tp apa leh buatkan..dah kejo...layantzzz je la....


Tuesday, 24-Jun-2008 02:43 Email | Share | | Bookmark
~cik imm jumpe aqil ~

aqil main kejongkong ke?
ye ke nama nyer kejongkong?
wah..nak surf apa tu cayang?
View all 10 photos...


mlm tadi cik imm dan cik pudin dtg umah aqil..nak lawat aqil kata nyer...ye lah kan panten baru nie semenjak kawen mn penah jejak dah kaki dtg umh aku nie...kalo sblm kawen ari2 dtg...makn la...masak2 la...so mlm tadi aku ajak le imm mai umh aku duk pekena mee bandung...bosan le kalo duk umh bertiga je kan...sekali sekala nak gaks meriah2 skettt hehehe....


sib baik diorg dtg bwk album gambo kawen....pastu cik pudin nak try test power broadband dia...ada la sesi2 kutuk mengutuk...kritik mengkritik ms tgk gambo tu...hehehe bukan apa..dah tuan punyer album suh kritik aku kritik la...kutuk pon ia kottt...hehehe jgn mare yea...


aqil plaks..amat manja nyer ngan cik pudin siap main apa ha?ala yg henjut2 kat kaki tu...ha cik pudin suke la layan aqil..aqil pon mmg la suke kalo org layan dia camtu...nie kes nak suh cik imm ngan cik pudin kasik member la kat aqil kan?kan?haaa....bila lagik wahai sahabatku?hehehe
so layantzzz....je la...


Tuesday, 17-Jun-2008 03:46 Email | Share | | Bookmark
~aqil 18 mth ~

Arini genap usia aqil setahun 6 bulan...cepat nyer!!!aqil plaks skg nie makin mengada2 tau...dah xmo sgt ngan orang..ntah kenapa x tau la...kuat sgt merajuk...pastu kan..kalo mama & ayah ckp xmo kawan dia..dia mudah sgt terasa...pastu wat muka cembeng...pastu terus nangis!!!oh yea sblm dia nangis tu dia leh babab mama & ayah konon ckp jgn marah dia la...alahai aqil..kuat sensitip tau ini budak tecit!!!x tau la nak wat camner...pantang dgr perkataan xmo kawan...pastu kalo sore kasar sket mesti dah menangis!!!sian plak mama & ayah tgk aqil camtu...manja sesangat!!!jiwa halus agak nyer...



oh ye aqil pon dah pandai borak2 tau...
aitu kan ms duk kat umah ayah main le lastik2 tgn gune getah kat aqil...antara ayat yg aqil tetiba terkuar dr mulut dia ialah ;
" adoiii...angan!!!" waa...terkejut kitorang dgr dia ckp camtu...
pastu kan...aitu mama tertido...aqil tetiba kejut kan mama sambil tepuk2 belkang mama suh bangun. dia cakap camnie:.
" maa...maa...angun..angun!!!" sangat x percaya dia leh sebut perkataan bangun..
pastu kan...ms kat kedai makan..
ayah : aqil nak apa?
aqil : nak air!!!

terkejut kitorang dgr dia ckp nak air....so sweet...
tapi tu antara ayat2 yg kitorang x sangka akan kuar dr mulut aqil....ikut mood dia kot teriba leh ckp camtu...tp skg aqil cube nak belajar bercakap kot.....sbb duk la ckp ntah apa2 ntah..kekadang ada gak yg kitorang leh paham sket2...kalo dia nak sesuatu dia akan tunjuk...pastu skg dia dah paham arahan apa yg kita suruh dia dah boleh buat...cth nyer cam suh amik bedak ke..lotion ke..botol ke...dia dah bleh amik....lepas nie arap2 aqil dah tahu bykkkk...benda..sbb apa tau..sbb mama raser aqil nie mcm baby lagiks....

so layantzzzzz....


Friday, 13-Jun-2008 00:32 Email | Share | | Bookmark
~segala-galanyer tentang aqil ~

Bila nak tgk aqil mkn nasik....



Umo aqil nak masuk setahun setengah dah....kejap je kan? tapi aqil still xmo makan nasik...bukan aku x penah ajor dia mkn nasi...mmg dia langsung xmo makan...so nak wat camner? smlm aku masih lagik masak kan bubur tuk dia...smlm aku wat yg simple je..sbb menu yg ini mmg fav dia...bersambung di sini

aqil pakei kasut...

Kejadian nie petang kelmarin..pas jek balik keja sampe umah...aqil sibuk nk ajak aku kuar...kuar pi mana aku pon x tau le...padahal..rutin hari2 kalo sampe je umah aku terus bukak tv terus tgk citer soleha @ tv9...yang aqil plaks buang tebiat ke apa duk ajak2 aku suh pakeikan kasut...pastu aku cakap kalo nak kuar aqil pakei kasut sendiriks...sambungan nyer di sini

aqil tarik kusi....



Actually nak tunjuk suar yg ayah pakeikan tuk aqil nie ha...mlm tadi pas kasik aqil mkn...dia beyak plaks...so ayah basuh kan le montot aqil n tukor kan baju & suar dia..yg mama plaks ms tu tgh sibuk basuh pinggan di dapo...pastu dengar le kat depan sore ayah ckp apa la suar aqil nie...dah sempit mcm nak balut nangka jek...hehehe lawak gaks tgk aqil pakei suar tu...mmm aku cakap x pe la ayah...dah mlm duk kat umah jek..bukan nak pi mana pon...tgk le..lawak kan suar aqil nie....sambungan nyer
disini

so layantzzzzz je la eh....


Thursday, 12-Jun-2008 00:33 Email | Share | | Bookmark
~tag lagiks~

kali nie dpt tag maut dr waniot...hehehe sbb apa maut? ponat den nyelongkar gambo2 mana2 yg ada pakei baju kaler merah!!!bukan x suke merah..mmg suke gaks le kaler garang nie..tp xde gambo yg secara kebetulan pakei kaler sama...yg dirancang pakei ada le...so nie la antara2 gambo yg ada....

"These are the rules :
1. Post YOUR photo wearing red, may it be red top, bottom, the least would be red accessories if u hate wearing red. If u can’t find one, u still have an option.Either post your significant other’s photo or your child’s photo, if u have one.Of course, they should be wearing red.

2. Let us know the reason why u were wearing that particular day.Was it ur birthday? Is red ur fave color or was it the shirt that u first saw in ur closet that day?"


Quote:
yang nie masa raya tahun 2006...nie ms tgh pegnant kan aqil...mmg plan nak pakei merah pon....masa nie usia kandungan 8 bulan kot



Quote:
nie pon gambo raya ms tahun lepas...nie aqil dah ade..baju aby tu baju tahun lepas le tu...hehhe...tema samer kaler merah...sbb aby xmo wat bj melayu baru...kata nyer membazir..baju taun lepas baru pakei sekali jek....



Quote:
yang nie plaks masa birthday aqil...mmg tema kaler kena pakei baju..merah, hitam & putih...so meriah tau ini majlis...sukeeee sgt!!!



Quote:
nie aqil ngan cik as...kaler merah pon same..leh kira x nie?ms nie kalo x silap kat klang nak pi makan kat muara....



Quote:
yg nie plaks...aqil & amsyar...mmg plan nak pakeikan diorg baju same kaler...konon nak jasik kembor..ekekek...masa nie pi melawat kengkawan diorang kat zoo...sonot sgt!!!windu ler kat amsyar!!!



Quote:
yg nie saja2 letak..sbb aqil pakei baju merah kan..tgh men slide kat toys'r'us...

ok la tu aje...pasnie nak tag sape?mmmm...xmo tag reramai bleh x?nak tag org2 yg dah lama x upadte fp dia...so nie home work paksaan nak suh diorang wat gaks...hehehe
org itu ialah :

::mimie aka mama amsyar

::emma aka ibu dania & iman

::wandee aka mama zafri & baby baru...

::acid aka papa irdina

::yap aka ayah adam

AMARAN KERASSS!!!
sile siap kan homework anda sblm ujung bulan nie...kalo x kena denda!!!hehehe aku belanja!!!!

so layantzzzzz je la eks...


[<<  <  1  2  3  4  5  6  [7]  8  9  10  11  12  13  14  15  >  >>]    [Archive]

© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net