aku ada kerna kamu ada
Lilypie 3rd Birthday Ticker
By: yemm yantzyeem

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
[<<  <  3  4  5  6  7  8  9  [10]  11  12  13  14  15  16  17  >  >>]    [Archive]
Thursday, 10-Apr-2008 00:19 Email | Share | | Bookmark
nak letak tajuk apa eh?

cik mie n aqil
dah sampe kl..
cute nyer amsyar
View all 68 photos...
minggu nie minggu yg paling best!!!my best frend mai umh aku...sape lagik cik mie n co...nie 1st time aku bertentang mata ngan amsyar...comel nyer amsyar ngan mata bolattu!!!pok ja plaks setelah sekian lama x bersua..nampak dah berisi sket..terkezut aku!!!!
mmg aku dah x sabo2 nak tunggu kedatangan diorang anak beranak nie...so preparation smue aku dah ready dr awal lagik..umh pon dah kemas n bilik pon dah disediakan....mimie stay umh aku 3D2N...kejap nyer la aku raser...x puas nak main2 ngan amsyar...aqil plakcam biase x berapa nak main ngan amsyar...diorang nie wat hal sendirik je kan mie?dah last2 tu baru cam nak ok...



mimie sampe kl ari jumaat...so pagi2 kitorang dah kuar umh amik diorang kat lcct...pastu terus zap pi putrajaya...panas nyer la cuaca kat putrajaya tu..sampe nka amik gambo pon cam x leh nak bukak mata sebab panas yg terlampau...so kitorang lunch je kat putrajaya dan sang suami masing2 pi solat jumaat..yg mama2 ni duk melayan main kejo2 ngan anak2...sonot sgt kan mie tgk gelagat amsyar n aqil yg ala-ala magnet tu..bila dekat je masing2 lari...adei...cam ner nak jadik best pren nie??

pas jek kitorang jln2 kat putrajaya terus zap balik umah dulu...sbb hujan lebat le plak petang tu..so agenda seterus nyer mlm tu pas ajek melantak mee bandung hasil air tangan aku kitorang pon pi naik EOM...nie kalo ko x mai kl mie...mmg xde le kitorang naik benda alah nie...dah puas naik EOm yg x brp nampak pemandangan kl tu ( mungkih sbb mlm kot )...kitoprang pon posing jap...si aqil n amsyar plak takut bebenor tgk mascot yg tetiba muncul..lawak tul kan mie?



Keesokan hari nyer kitorang pi zoo plaks...huhuhu...masa pi zoo nie aqil plak cam xde perasaan xcited langsung tgk binatang..x macm amsyar..ok jek..aqil plak cam takut2...tp best kan diorng berdua dpt merasa gak naik si poney ketot tu...thanks ye pok ja belikan aqil menan tu..aqil suke sgt!!!!mie nanti diorang dah beso sket ko mai kl bwk lagik diorg pi zoo...ha masa tu aku raser aqil n amsyar pon dah kenal smue binatang dlm zoo tu kan?

pas pi zoo kitorang pi klcc plaks..teman kan cik mie beli buku design..aku pon beli la flash card tuk aqil..tu je yg murah dlm kedai kinokuniya tu..yg lain sue mahal2...jadik la cukup syarat kan?

ok petang tu kitorang balik rest jap..sbb mlm tu dah nak pi majlis perkahwinan kawan baik ku imm...sedih plak aku tgk imm dah kawin..huhuhu pasnie gerenti cik imm pon jarang nak melepak umah aku lagik...main masak2...layan borak2...wa..sedih nyer!!!mlm tu imm nampak cantik sg!!! ye la kan nama je panten mesti la cun kan?so ramei la kengkawan ID yang datang..bwk anak masing2...kecoh je ngan geng2 kitorang yg dah lama x jumpe..xspecially angah...dah ada 2 anak...n anak pon dah beso2...so sesi berposing x hingat donia pon bermula...tapi sayang nyer nak posing gambo ngan panten x dpat..kecewa sungguh!!!sbb kalo nak posing ngan panten kena beratur le plaks...protokol sungguh!!!tp x pe la...janji panten tahu yg kitorang smue datang!!!ekekek...


keesokan hari nyer adalah hari yg aku x suke...sbb mimie dah nak balik...x puas raser!!!nak borak panjang pon x sempat sbb memsaing sibuk jenjalan...dari awal ko dtg mie..sampe ko balik x puas2 kita duk la asik kuar jek..so last day aku bwk miemie pi ikea..dia nak beli kerusi...pagi tu aje aqil n amsyar sempat main2 kan? tu pon kejap jek sbb masing2 dah ngantuk....


benda yang paling aku suke ialah amsyar ngan aqil nie cam kembor plaks...pi zoo diorang pakei baju yg sama...pi majlis imm pon pakei baju yg sama...even masa nak pi ikea pon aku pakei kan abju ala2 yg sama cam amsyar...so cute!!!!insayaalah pasnie aku plak yg akan pi kelantan...tapi x tau le bila...kena ngumpul duit le plaks...ekekek...

mie pas je ko balik aku windu sgt kat amsyar..x puas nak peluk n cium dia..sbb dia pon x brp sangat nak kat aku kan?...mmm..nanti ko salu2 la tunjuk kan gambo aku n aqil kat dia..bagi dia ingat....ok mie miss u so much!!!


***ada cerita lagi di sini>>>>> sini


Tuesday, 8-Apr-2008 04:51 Email | Share | | Bookmark
~o/ station@ kuching. srwk ~

maman ngan k.ani
nak beli pasu..
pilih jgn x pilih
View all 11 photos...
ok i'm back!!! ok mula2 nak upload gambo pi o/station kat kuching aitu...ye la nie 1st time menjejak kaki ke kuching kan...so kalo nak ikut kan smue negeri aku dah pegi tinggal x pi sabah je...ekekek...aku pi pon sbb ada urusan kerja..dah la pi ms timing kat opis mmg bz gilos... tapi apa leh buatkan...kita nie ikut arahan..kalo dah bos suh pi..pi je la kan...masa kat kuching aku terasa masa tu berjalan amat le lambatnyer..bayangkan nak tunggu ke malam raser mcam dah 2 hari je kat sana...punyer la lambatnyer ms tu...aku pon x tau kenapa...lepas je urusan keja selesai...aku dpat la gak jalan2 sekitar bandaraya kuching...rugi plak kan kalo pi sana x melawat apa yg patut...1st time mkn mee kolok....laksa sarawak...makanan kat kuching best2 gak...lain dr yg lain...pelik pon ye gak..sbb kat sana byk kedai cina yang halal...sbb dia punyer tukang masak dan pekerja smue melayu...so jgn pelik eh kalo pi kuching tgk org2 melayu mkn kat kedai cina...shopping kat sana pon best gak..sayang x bwk pulus yg byk..kalo x mau shopping x hingat donia!!!kekeke...yang paling aku gile tgk pasu2 tu..tingin tul nak beli pasu2 yg beso..tp mahal le plaks...so beli je la pasu kecik2...pastu geram gak ngn brg2 craft smue...ok la x mo citer panjang2 sbb dah x fresh nak ngarang ayat...ok so enjoy!!!


ni kat depam merdeka palace


depan muzium


depan water front


Sunday, 6-Apr-2008 04:03 Email | Share | | Bookmark
~fmly baru dlm family kami...

nie mariam nabilla
ni plak ainur madiha
Comei x cousin baru aqil nie? nie anak adik aku yang baru lahir. Nama nyer Ainur madiah..yang sorang lagi tu nama nyer mariam nabilla...nak tau x? mariam nabilla nie adalah makcik kepada ainur madiha...jgn pelik plak tau..masa adik ipar aku nie mengandung....umi dia pon pegnant skali..so sama2 pegnant la nie..beza dua bulan je diorang nie...mmm..nanti dah beso makcik leh kwn ngan anak sedara plak kan?




Saturday, 22-Mar-2008 14:15 Email | Share | | Bookmark
coming soon.....

wah...dah lama sungguh x update fp kesayangan ku ini...nak update perkembangan aqil pon mmg x sempat...mmg mama bz skg untill april.sbb opis skg tgh renovation tuk kitorang pindah ke opis baru @ sime darby...mama kena jaga site sepanjang kerja2 renovation n pindah selesai...so smue kerja2 dah shut down wat sementara waktu...adei windunyer nak jenguk fp member2 yang lain...
so tunguuu....nanti byk le entry yg bakal diupdate....TUNGGUUUUU!!!!!!!


Monday, 3-Mar-2008 04:01 Email | Share | | Bookmark
apa yg berlaku minggu ini....

Hari jumaat aitu aku dpat emergency call dr aby mengatakan nenek sedara dia meninggal....so ptg jumaat tu aku halfday dan siap2 pikap aQil n terus pi ke simpang 4 melaka...tapi kitorang dah sampe lewat sket...sampe2 je jenazah tlh dikebumikan...mlm tu kitorang stay 1 nite kat umah kakak ipar aku kat alor gajah...mlm tu tetiba aQil demam panas ...adei...dah le penat seharian...aqil plak satu mlm tu x sedap bandan asik nangis jek...rios gak aku nie..mungkin sbb baru pas balik dr umh org meninggal kot tu yang dia tetiba demam...esok pagi2 kitorang bwk aqil pi klinik..doc kasik ubat montot..alhamdulillah dah ok...pastu kitorang pi umh nenek aby kat melaka..makan t'hari kat sana n terus balik kl.....


masa nie aqil demam baru pas balik dr klinik


aqil ngan sepupu2 belah ayah...nie baru kuar dr umah nenek kat melaka..nak balik kl dah...

keesokan hari nyer aqil pon dah ok dr demam...kak yong aku kol ajak mkn t'hari kat umh dia...sebenar nyer kak yong aku pon riso gak ngan aqil sbb aqil nie kerap sangat demam...so abg ipar aku kata nak 'ubat' kan aqil...aku nie x le brp paham sgt pasal berubat2 nie...kata kk yong aku ala-ala jadik kan aqil nie anak angkat pada abg ipar aku nie le...so gambo di bwh nie masa upacara 'mengubatkan' aqil...basically abg ipar aku jampikan air n sapu kat muka aqil...pastu dia ikat benang kat tgn aqil..dia kata jgn salah anggap pada benang tu...itu bukan tangkal....itu sbg tanda je...aku pon x paham..harap2 pasnie aqil xde le demam lagik eks...sbb aqil nie kerap sgt terkejut..kekadang tgh tido pon dia terkejut-terkejut...


sesi mengubatkan aqil..pak yop tgh baca apa tu?


aqil rileks jek..cam tau2 je org nak ubatkan dia...

pastu ptg tu aku pi anakku nyer warehs sales kat kg jawa, klang...aku pi ngan adik n abang aku...sbb adik ipar aku tu nak beli brg2 baby dia yg bakal lahir...nak tgk hasil rembatan aku pi sini eks>>>>>>>http://narizan.blogspot.com/2008/03/hsil-rembatan-minggu-ini.html



bergambo jap kat kapal yg terletak di tanjung harapan..pasnie kitorang nak pi makan...


aqil ngan cik as..wa..byk tul cik as borong barang baby kat anakku..


kitorang mkn di sini yea....

[b]pas ajek kitorang abis membeli belah di anakku adik aku plak ajak ikan bakar kat restoran muara...adei punyer le sesat larat kitorang...akhir nyer sampe gaks...apa-apa pon tima kacih le kat adik aku tu yg belanja kitorang...alhamdulillah...kenyang...pas kenyang balik le...sampe umh mlm tadi kul 10.30 ye...penat gilos!!!!sekian...


[<<  <  3  4  5  6  7  8  9  [10]  11  12  13  14  15  16  17  >  >>]    [Archive]

© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net