aku ada kerna kamu ada
Lilypie 3rd Birthday Ticker
By: yemm yantzyeem

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
View complete fotopage

Sunday, 26-Aug-2007 23:36 Email | Share | Bookmark
~ cuti2 di perhentian island, terengganu~

mama n aqil nak g ganu...
aqil dah mule ngantuk nie..
di mcD berhenti kat jerteh
qil posing jap..
kat jety kuala besut
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Alhamdulillah akhir nyer dapat gaks upload gambo kitorang holiday ke pulau perhentian terengganu last week...actually nie family trip co. aby wat holiday...so kitorang cume membawa badan je ke sana...segala penginapan, makan dan perbelanjaan ditanggung halal oleh co. aby...hihihi...dalam poket kitorang bawk rm50 je...kitorang gi 2 bas...perjalanan mmg jauh banget...sib baik le bwk car seat aqil..kalo x penyet le nak riba kan aqil sepanjang perjalanan yg memakan masa selama 10 jam!!!so sepanjang perjalanan aqil tido ngan lena nyer dan smue org dlm bas tido tapi mama jek yg susah sgt nak tido..so layan je le vcd yg diorang pasang dlm bas tu....



kitorang sampe ke jeti kuala besut tepat jam 9.00 pg...so tour lead tu kasik kitorang ms 1/2 jam je tuk berehat mkn2 kat jetti...sib baik le dah tapau mcD masa kat perhentian jerteh..so x perlu le kitorang sibuk nak carik b'fast....
nie le 1st time aqil naik bot nak ke pulau perhentian...relax je mama tgk aqil naik bot...x takut langsung!!!caya le anak mama nie...




so lepas je kitorang check-in n lunch..mama n ayah bwk aqil mandi swimming pool..punyer le aqil takut ngan air..(aqil nie mmg takut air, kalo mandi misti jerit2 )...tapi dah lama ckit baru dia ok dlm pool tu...x reti nak diam!!!duk le membebel je mulut dia...



pas gi mandi mama bwk aqil jln2 di tepi pantai...mmg cantik sungguh air laut pulau perhentian nie...bersih n jernih air nyer...pantai nyer pun cantik...




pagi2 keesokan hari nyer mama n aqil teman kan ayah jogging di tepi pantai...jogging nyer kejap je..tapi bergambo nyer je yg lebih!!!




selepas breakfast...mama n ayah gi snorkeling...aqil mama suh mak yong tolong jagakan aqil...nie le 1st time mama g snorkeling...mmg best sangat..cantik sungguh laut terengganu nie...tapi yg paling best nyer mama n ayah snorkeling berdua...berpegangan tangan gitu tgk kecantikan dasar laut...mmg best sgt!!!dapat tgk ikan2 yang cantik n dapat tgk penyu!!!!

">

so aktiviti kitorang petang tu plaks ialah tele-match..kali ni mama join gak main smue games...kalo tahun lepas mama x leh join sbb mama peknen...so mmg best!!!kitorang umh kuning...tapi sian dapat no.3 jek....




malam tu ada bbQ dinner lak dengan tema tis year..beach....fud nyer smue sodap2...mmg best...so mlm tu banyak le games....so kitorang pulang ke bilik ngan gumbira nyer sbb aby menang byk adiah..kikiki

sok pagi nyer selepas breakfast bwk aqil jejalan lagi di tepi pantai..tp x bwak pun aqil mandi laut...so snap gambo aqil sebanyak mungkin sbb view nyer cantik sangat..walo pun aqil x mo pandang camera n x brp sporting mama gasak gak snap gambo aqil...



on d'way balik tu kitorang singgah jap kat kemaman beli ckit kopok lekor n sampe kl tepat kul 12.00 mlm....holiday kali nie mmg best sangat!!!next year ke mana le plaks co. aby nak bwak kitorang jejalan eks?


View complete fotopage


© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net